Pug: un amic per a tota la família

Pug és una raça de gossos de companyia. Es considera que l’origen d’aquesta raça canina prové de la Xina. En aquesta zona de l’orient, els gossos de nas arremangat van ser privilegiats. Posteriorment, van ser reconeguts en terres europees i cap a l’any 1500 aquests gossos eren dignes d’admiració als Països Baixos.

Com es defineix la raça canina Pug?

Els Pug es destaquen per ser gossos de companyia. El seu aspecte és quadrat, de cos curt i compacte. No obstant això, no són d’extremitats curtes ni tampoc massa llargues. Es caracteritza per la duresa de la seva musculatura. El seu cap és relativament gran i no s’accepta per a aquesta raça que tingui forma de poma.

El seu pes oscil·la entre els 6,3 i 8,1 quilograms. Els seus ulls són rodons, grans i de color fosc. La seva cua es manté enroscada sobre el maluc. El pelatge és suau, curt, d’aspecte brillant i textura fina.

Anteriorment, només els gossos de color lleonat eren acceptats com de la raça Pug i en 1877 va ser portada des orient una parella d’aquests gossos de color negre. Els Pug poden ser de color plata, albercoc, negre o comú clar. Posseeixen una línia negra que va des de la cua fins al occípit, també es caracteritzen per una màscara a la cara.

El color del seu musell o màscara, orelles, la marca al front i els lunars a la galta han de ser de color negre. Quant al seu temperament, el Pug és un gos encantador, intel·ligent, alegre i d’aspecte vivaç.

La diferència entre la cria amateur i la professional és la garantia que els pares i avis dels cadells que venem són de raça i sans.

Tots els gossos que passen a sementals són inspeccionats prèviament per passar a ser reproductors.