Com és la raça canina Basset Hound?

La raça canina Basset Hound pertany a tipus de gossos gos i gossos de rastre. Històricament, aquests cans van ser criats en l’Edat Mitjana com a gossos de cacera. Aquesta raça està íntimament relacionada amb la família Basset Francesos i va concretar el seu desenvolupament en territori de la Gran Bretanya.

Com és la raça canina Basset Hound?

El gos Basset Hound és capaç de caçar amb molta persistència i a un pas òptim a la seva presa, com a les llebres que són les seves preferides. Les seves extremitats són curtes. Es caracteritza per ser un gos de condició activa i per tenir alta resistència en el seu acompliment.

Posseeix grans qualitats com gos de caça. Té una esquena àmplia i un cos llarg. Posseeix una cua relativament llarga. Si el ca està en moviment la seva cua adopta una forma corba, tot i que no enroscada ni massa alta.

No és un gos agressiu, tampoc és tímid. Per contra, és afable i molt afectuós. Té un instint altament desenvolupat per a la caça. La seva pell és suau i posseeix un pelatge curt i llis, sense serrells. Aquests gossos són de color blanc, negre i foc o llimona i blanc, respectivament. L’altura de l’Basset Hound fins a la seva creu oscil·la entre els 33 i els 38 centímetres.

El Basset Hound es mou de manera uniforme a l’estendre àmpliament les seves extremitats davanteres mentre les seves extremitats posteriors donen un lleuger i fort impuls. El moviment de les dues extremitats és lliure. És important que els seus dits no s’arrosseguin sobre el terreny a l’caminar.

La diferència entre la cria amateur i la professional és la garantia que els pares i avis dels cadells que venem són de raça i sans.

Tots els gossos que passen a sementals són inspeccionats prèviament per passar a ser reproductors.