Chow Chow: una raça originària del continent asiàtic

La raça canina Chow-chow és originària del continent asiàtic, específicament de la Xina. Aquest animal és utilitzat com a gos de companyia i de guàrdia. Els seus orígens es relacionen amb els gossos Spitz de tipus nòrdic fa més de 2.000 anys.

Com és el gos Chow-Chow?

El Chow-Chow es defineix com un gos actiu i ben estructurat. Té un aspecte similar a el del lleó, amb cos compacte i llom curt. Luce seva cua aixecada sobre l’esquena, la qual cosa li dóna un port elegant a l’animal.

A l’hora de valorar les condicions de l’gos Chow-Chow és necessari determinar la presència d’un moviment lliure i àgil. Així mateix, el seu pelatge no ha de lluir excessiu. Aquest aspecte garantirà major llibertat de moviment i la comoditat de el ca en èpoques calentes de l’any. A més, és important determinar que la distància que hi ha entre el colze i la creu és proporcional a la distància que hi ha entre el colze i el pis.

Aquest gos es caracteritza per tenir la llengua en to blau negre. El Chow-Chow té varietat de colors. Es defineix per ser unicolor en negre, vermell, lleonat, blau, blanc o crema. No obstant això, alguns exemplars són matisats, encara que sense incloure taques ni pintes. La zona situada sota la cua i la part de darrere de les cuixes estan definits per una tonalitat més clara de la resta.

Posseeix un temperament calmat. I encara que sol ser reservat, el Chow-Chow és un amic fidel i sempre voluntari. Té les qualitats pròpies d’un bon guardià.

La diferència entre la cria amateur i la professional és la garantia que els pares i avis dels cadells que venem són de raça i sans. A més, tots els gossos que passen a sementals són inspeccionats prèviament per passar a ser reproductors.