Cocker Spaniel Americà: Un animal originari d’Estats Units

El gos American Cocker Spaniel, també conegut com Cocker Spaniel Americà, és un animal originari d’Estats Units. És utilitzat com aixecador de caça i gos de companyia. És un dels cans més petit dels empleats en caça esportiva.

Com és el gos American Cocker Spaniel?

Els gossos de la raça American Cocker Spaniel té una aparença corporal forta. El seu cap té una forma delicada. Aquest gos és capaç de desenvolupar gran velocitat en el seu desplaçament. A més, es caracteritza per la seva alta resistència.

És un gos espontani i alegre, i es defineix per lluir ben equilibrat pel que fa a les proporcions del seu cos. A l’hora de valorar un d’aquests gossos és important determinar que la distància entre la punta de l’estèrnum fins a la punta de la natja sigui més prolongada que l’existent entre el sòl i la màxima elevació de la creu. Així mateix, el gos American Cocker Spaniel sota cap circumstància és llarg i baix.

Aquest gos posseeix un temperament equilibrat i no es mostra tímid. Quan es manté en moviment la seva cua llueix alegre.

En aparença física es destaquen les seves extremitats per la seva forta musculatura i ossos sòlids. Així, les extremitats anteriors són paral·leles i es mostren rectes. De la mateixa manera, les extremitats posteriors són paral·leles tant en repòs com quan l’animal està en moviment.

La diferència entre la cria amateur i la professional és la garantia que els pares i avis dels cadells que venem són de raça i sans. A més, tots els gossos que passen a sementals són inspeccionats prèviament per passar a ser reproductors.