Tot el que necessites saber de la raça Rough Collie

Els exemplars de la raça Rough Collie són gossos que gaudeixen d’una majestuositat i encant, tenen una mirada suau i noble. El seu origen es remunta aproximadament de segle XIX, la seva ascendència ve dels gossos pastors de la regió d’Escòcia i Gal·les, encara que va ser creuat amb diferents races que van arribar a terres britàniques i el seu origen avui dia es considera britànic.

Aquesta raça de gossos va guanyar molta popularitat a mitjans dels anys cinquanta donada a la seva aparició a la televisió, ja que un exemplar d’aquest llinatge protagonitzava una famosa saga de pel·lícules de televisió sota el nom de Lassie.

Es caracteritza per ser un gos serè i que cada part del seu cos està completament equilibrada unes amb les altres, això els fa molt àgils i ràpids malgrat la seva grandària i pes. Són grans ressaltant així la seva majestuositat, pesen entre 20 a 29 quilos en el cas dels mascles i les femelles pesen de 18 a 25 quilos, tenen un pelatge llis i aspre en la superfície, però a l’interior solen ser llanuts a tal punt que oculta gairebé del tot la seva pell.

El seu caràcter tendeix a ser hiperactiu els encanta córrer i tenir un gran espai per a exercitar-se, també poden adaptar-se a la vida a la ciutat ja que s’adapten molt bé al seu entorn. Podrem observar la seva tendresa i sociabilitat a l’hora d’interactuar amb nens o gent gran, ja que es mostren afectuosos i juganers amb els nois i avis de la família.

És un gos molt intel·ligent i es pot ensinistrar per fer diferents activitats donat al seu passat com a pastor, també solen ser molt protectors amb la seva família i els agrada controlar molt el moviment al seu voltant. No són molt longeus, tot i que gaudeixen de molt bona salut si els donem una bona cura poden viure de 8 a 10 anys.

La diferència entre la cria amateur i la professional és la garantia de que els pares i avis dels cadells que venem son de raça i sans , tots els gossos que passen a sementals són inspecionats previament per passar a ser reproductors